Skip to main content

Joomla tips

Joomla kruimelpad en zoekfunctie

Maak een Joomla website gebruiksvriendelijker met deze basis usability tips

Kruimelpad

Deze module is te vinden in de administrator van Joomla! via het menu-item 'extensies' en het submenu-item 'modulebeheer'. Als het kruimelpad nog niet in het overzicht staat kan deze toegevoegd worden d.m.v. de button 'Nieuw' en daarna de module kruimelpad kiezen in het overzicht moduletypes.

Een kruimelpad kan gebruikt worden als navigatie hulpmiddel en geeft aan op welke pagina bezoekers zich bevinden en wat de bovenliggende pagina's zijn. Het geeft de bezoeker de mogelijkheid om snel naar een hoger niveau of de homepage terug te keren.

Voorbeeld: 

Joomla kruimelpad

Plaats een kruimelpad op een goed zichtbare plaats, bijvoorbeeld boven de titel van een tekstpagina (zoals bovenaan deze pagina).

Zoekmachine optimalisatie
Een bijkomend voordeel van een kruimelpad is dat zoekmachines zoals Google het ook gebruiken voor het indexeren van de pagina's op de website. Als je een duidelijke menustructuur hebt op de website en een kruimelpad (ook wel breadcrumbs genoemd) helpt het Google om de informatie op de website beter te begrijpen en ook als kruimelpad te presenteren in de zoekmachine resultaten.

Kruimelpad in Google

Informatie van Google over breadcrumbs

Zoekfunctie

Joomla! heeft standaard een zoekfunctie (ook te vinden in het Joomla modulebeheer) maak hier gebruik van en plaats de zoekfunctie op een duidelijke plaats bovenin de website op een duidelijk zichtbare plaats. Er zijn altijd bezoekers die haast hebben of liever gelijk de zoekfunctie gebruiken in plaats van zelf de website doorzoeken.

Slim zoeken
In Joomla 2.5 zit een nieuwe zoekfunctie, slim zoeken. Deze nieuwe functionaliteit biedt de gebruikers van de website een snelle en gebruiksvriendelijke manier van zoeken aan. Slim zoeken vult zoekwoorden automatisch aan en geeft suggesties voor zoekwoorden waardoor gebruikers sneller relevante inhoud kunnen vinden.

 

Meest gelezen

Agenda

Op dit moment zijn we het aanbod en inhoud van trainingen aan het vernieuwen voor Joomla 5.

Meld je aan als je graag op de hoogte wil blijven van het nieuwe aanbod.

 

 

Gratis Joomla tips website optimalisatie

Wil je graag je online zichtbaarheid als specialist vergroten en je website beter vindbaar maken voor doelklanten?

Download de handleiding met 10 stappen waar je zelf mee aan de slag kan en 2x in de maand een uitnodiging om samen aan je website te werken!

www.aanjewebsitewerken.nl