Skip to main content

Joomla tips

Aangepaste browserpaginatitel voor een artikel zonder menu-item

Wat is een browserpaginatitel? Een browserpaginatitel is zichtbaar in het tabje van de browser (als je met je muis eroverheen gaat) waarmee je op dat moment de website bekijkt. Het is een heel belangrijk onderdeel voor de vindbaarheid van de website pagina's en weergave in zoekmachines zoals Google.

Voor pagina's met een menu-item was het al mogelijk om een eigen geoptimaliseerde browserpagina titel te gebruiken, maar voor artikelen zonder menu-item (vaak pagina's in een weblog) wordt standaard de titel van het artikel gebruikt voor de browserpaginatitel

Joomla3.7 aangepaste browserpaginatitel artikel zonder menu-item

Als je toch graag een andere browserpaginatitel wilde instellen dan de titel van het artikel was dat alleen mogelijk door het weblog artikel aan een menu-item te koppelen. Maar sinds de nieuwste versie Joomla 3.7 is het nu wel mogelijk om een aangepast browserpaginatitel in te stellen voor een artikel zonder menu-item. En dat is heel goed nieuws!

Joomla browserpaginatitel in Google

Gebruik daarbij belangrijke zoekwoorden over het onderwerp van de pagina vooraan in de browserpaginatitel, Google geeft meer waarde aan de woorden die vooraan staan in de titel. En zorg ervoor dat de titel niet te lang is, ongeveer 60 karakters.

Dit kan je ook testen met een tool zoals http://www.seomofo.com/snippet-optimizer.html maar Google voert regelmatig wijzigingen door. In het verleden is bijvoorbeeld het lettertype van de titel in de zoekresultaten vergroot, waardoor er minder ruimte voor karakters beschikbaar was. Google kijkt naar de breedte in pixels van het totaal aantal karakters. Dus als je bijvoorbeeld alleen maar hoofdletters zou gebruiken (niet aan te raden) of veel "bolle" letters zijn er minder karakters zichtbaar in de zoekresultaten. Op dit moment worden er ook weer langere titels (tussen de 60 en 70) karakters getoond in de zoekresultaten.

Als je graag je websitenaam in de titel wilt plaatsen, stel het dan zo in dat de websitenaam achteraan geplaatst wordt. Dat kan (als je voldoende rechten hebt) via het administrator menu > 'Systeem' > 'Algemene instellingen' (aan de rechterkant zie je onderstaande SEO-instellingen staan.

Joomla algemene seo instellingen

Ga daarna naar het overzicht van artikelen (via het administrator menu 'Inhoud > Artikelen') en klik in Joomla 3.7 op het artikel om het te bewerken en daarna op de tab Opties. Helemaal onderaan de pagina zie je de optie om een aangepaste browserpaginatitel voor het artikel in te stellen.

Joomla 3.7 aangepaste browserpaginatitel artikel zonder menu-item

Als je na opslaan op de website kijkt (misschien nog even de pagina verversen) dan zie je in de browser tab de aangepaste browserpaginatitel.

Joomla 3.7 aangepaste browserpaginatitel artikel zonder menu-item

 

Video met meer uitleg hoe je zelf browserpaginatitels kan optimaliseren en nog extra zoekmachine optimalisatie tips.

 

Wil je graag meer leren over het optimaliseren van een Joomla website? Gebruik dan de gratis handleiding of schrijf je in voor de online workshop Joomla website optimalisatie!

 

Aangepaste browserpaginatitel voor een artikel zonder menu-item

Meest gelezen

Agenda

Op dit moment zijn we het aanbod en inhoud van trainingen aan het vernieuwen voor Joomla 5.

Meld je aan als je graag op de hoogte wil blijven van het nieuwe aanbod.

 

 

Gratis Joomla tips website optimalisatie

Wil je graag je online zichtbaarheid als specialist vergroten en je website beter vindbaar maken voor doelklanten?

Download de handleiding met 10 stappen waar je zelf mee aan de slag kan en 2x in de maand een uitnodiging om samen aan je website te werken!

www.aanjewebsitewerken.nl