Skip to main content

Joomla tips

Verbeteringen en nieuwe opties in Joomla 3.4

Op 24 februari is de definitieve versie van Joomla 3.4 vrijgegeven. Meer informatie en de Nederlandstalige versie kun je op JoomlaCommunity vinden en nog meer uitgebreide informatie op Joomla.org/3. Doe meer met Joomla!

Een aantal van de verbeterde en nieuwe mogelijkheden:

Modules bewerken via de frontend

In de nieuwste versie Joomla 3.4 is de optie om modules te bewerken via de voorkant (frontend) van de website vernieuwd. Als je met voldoende rechten kunt inloggen via de frontend, dan is er in de nieuwste versie Joomla 3.4 de mogelijkheid om gebruiksvriendelijker modules te bewerken. In Joomla 3.3 is dit ook al mogelijk, maar dan word je doorgestuurd naar de Joomla administrator (backend) en moet je misschien nogmaals inloggen. Dit is in de nieuwste versie niet meer het geval, daardoor wordt het voor veel eindgebruikers nog gebruiksvriendelijker om een Joomla website te onderhouden.

Onderstaande video heb ik in november 2014 opgenomen net na de vrijgave van Joomla 3.4 Alpha met daarin voorbeelden van modules bewerken via de voorkant van de website.

reCAPTCHA Versie 2.0

Google reCAPTCHA versie 1.0 is al aanwezig in Joomla 3.3, maar geen aanrader om te gebruiken op je website in verband met de gebruiksvriendelijkheid. In december 2014 introduceerde Google een nieuwe API No CAPTCHA reCAPTCHA versie 2.0. In Joomla 3.4 is de reCAPTCHA plugin bijgewerkt en kun je ook gebruik maken van de nieuwe versie 2.0 die gebruiksvriendelijker is. Meer informatie op Google reCAPTCHA.
 

Ontkoppeling van weblinks

Om van Joomla een lichter CMS te maken is er een begin gemaakt met het ontkoppelen van weblinks. Zodra de definitieve versie van Joomla 3.4 wordt vrijgegeven komt er in de Joomla extension directory (JED) een nieuwe categorie met extensies gemarkeerd als 'core-supported'. Daar kun je weblinks en in de toekomst andere standaard (core) extensies vinden om eventueel apart te installeren. Als je in een Joomla 3.3 website gebruik maakt van weblinks is er geen probleem, de extensie zal niet verwijderd worden tijdens de update naar Joomla 3.4. Alleen in nieuwe installaties van Joomla 3.4 zal de optie weblinks niet meer aanwezig zijn.
 
 
 
Verbeteringen en nieuwe opties in Joomla 3.4

Meest gelezen

Gratis mini training

Gratis online mini training Jumpstart met Joomla

Wil je graag in duidelijke stappen leren hoe je de basis voor een website kan opzetten?
Maak dan een Jumpstart met Joomla en start vandaag nog met de 5 gratis proeflessen.

Agenda

Op dit moment zijn we het aanbod en inhoud van trainingen aan het vernieuwen voor Joomla 5.

Meld je aan als je graag op de hoogte wil blijven van het nieuwe aanbod.